- Praktiska råd som fungerar

Välkommen till en inspirationsdag med oss!

Ledarskap | 2016-09-23

Välkommen till en inspirationsdag med oss!

 

Vi bjuder in dig till en seminariedag under temat;

Mitt val – ett vägvinnande koncept?

Seminariedagen äger rum på restaurang Grappa, Sankt Eriksgatan 86, Stockholm den 19:e oktober 2016    

09:00-15:00.

Arrangemanget är helt gratis för dig som är eller har varit kund hos oss, partner eller särskilt inbjuden. Du får dessutom bjuda med en person. Frukost, fika och lunch ingår.

Talarna som du kommer att få lyssna till ger dig säkerligen många nya tankar och idéer - Mikaela Laurén, Mauro Gozzo, Max Holm och Mats Pettersson. Det vill du inte missa. Längre ned i denna inbjudan finns mer information om personerna och vad de kommer att berätta om samt programmet för dagen.

Din anmälan vill vi ha via e-post och senast 12:e oktober 2016. Skicka anmälan till info@vdstodet.se. Du behöver bara tala om vilka som kommer och från vilket företag, dock max två personer. Vi kan endast ta emot 70 personer enligt principen First Come – First Served. Anmälda som inte infinner sig debiteras dock med 950 kronor per person såvida inte avanmälan skett senast 14:e oktober kl 17:00

Hjärtligt välkommen,

Lars Larsson, Moderator 

Lars-Olof Peterson, VD

 

Mikaela Laurén, världsmästare i boxning

Mikaela Destiny Laurén, född 20 januari 1976, är en före detta landslagssimmare och numera världsmästare i proffsboxning. Mikaela Laurén växte upp i Enskede i södra Stockholm.

Mikaela Laurén gjorde sin debut som proffsboxare i april 2009. Hon vann World Professional Boxing Federation:s världsmästarbälte i damernas weltervikt den 24 september 2010, då hon slog den 40-åriga amerikanskan Jill Emery på poäng i Sundsta Sporthall i Karlstad. Efter vinsten i Karlstad fick Mikaela Laurén gå en tuff kamp i tyska Rostock den 30 oktober 2010 mot Cecilia Brækhus (Norge), som slutade med att hon förlorade på teknisk knock-out i sjunde ronden.

Laurén har gått 29 proffsmatcher och vunnit 26 av dessa. Genom att besegra amerikanskan Aleksandra Magdziak Lopes i en WBC-titelmatch den 8 november 2014 tog Laurén WBC-titeln i superweltervikt. Den 6 juni 2015 besegrade hon Victoria Cisneros i Stockholm och tog även UBF-bältet. Dessutom har hon mästarbälten i de mindre organisationerna UBO, WPBF och WIBA. Hon är nu världsmästare i fem organisationer men siktar på att bli det i sju.

 

 (Wikipedia 160909)

 

Mauro Gozzo, Senior Business Economist, Business Sweden och management konsult.

Mauro Gozzo började arbeta på Business Sweden (eller Exportrådet som det då hette) 1975. Innan dess hade han studerat matematik och fysik i syfte att bli kärnfysiker, men övergick till att fokusera sina akademiska studier på nationalekonomin.


Under sin tid på Exportrådet har Mauros roll och fokus varierat. Mycket kretsade kring marknadsanalyser för svenska företag, men från 1998 hann hans nationalekonomiska studier ikapp honom och han blev Exportrådets första chefekonom.


Det blev en väldigt publik roll till stor del gentemot media men eftersom makroinformation också kan kopplas till omvärldsrisker för företagen så fortsatte jag att också att ha täta kontakter med företagen säger Mauro. Från starten 2005 satt Mauro i juryn för Stora Exportpriset och genomförde för juryns räkning ett stort antal djupintervjuer med ledande svenska tillväxtföretag.

Mauros uppfattning är att Business Sweden har spelat en väldigt stor roll i svenska företags
internationalisering, och att den skulle kunna vara stor även framöver.


- Vi har under åren kunnat utveckla tjänster som legat i framkant. På 80-talet byggde vi exempelvis upp vår regionala verksamhet och hjälpte småföretagen att planera sina exportsatsningar, och under 90-talet utvecklade vi Business Support Office-konceptet (ett slags företagskuvös på utlandsmarknaderna). Därmed var vi mer hands on än traditionella managementkonsulter. Numera arbetar Mauro som managemnetkonsult med har också en rådgivande roll i Business Sweden, officiellt som seniorekonom. han är också en av ekonomerna i Industrins Ekonomiska Råd som bistår parter i industrins avtalsförhandlingar med ekonomiska analyser.

Max Holm. Entreprenör, finansiell rådgivare och dyslektiker.

Max kommer att prata om hur tufft det var att växa upp med dyslexi. Hur lätt svenska skolan förstör individer som inte passar in och hur det kommer sig att 70% av alla som sitter i fängelse i Sverige är dyslektiker. Därefter kommer han att berätta om hur han lyckats vände dyslexin till sin fördel. 


Max är 19 år, men har redan hunnit med mycket i sitt liv. Han arbetar i nuläget som finansiell rådgivare på Nordea, samt med swing trading och quantitative trading (populärt kallat robothandel) i egen regi. 

Han arbetar också mycket aktivt med skolpolitiska frågor inom Sveriges Elevkårer och Specialpedagogiska Skolmyndigheten. Framförallt med frågor som gäller nyanlända elever.   

Max diagnostiserades som dyslektiker när han gick i klass 2 och i 10-årsåldern gjorde han ett val att dyslexin inte skulle vara ett hinder. Han har under sin tonårstid varit i Palestina som stipendiat, han har drivit UF företag och varit finalist i Årets UF företagare, han är en entreprenör, han sitter i den av regeringen tillsatta utredningen kring språksvårigheter i skolan, han har varit ordförande i Uppsalas elevkårer och är nu styrelseledamot i Sveriges Elevkårer samt aktiv inom KFUM.

 

 

 

Mats Pettersson. Mångsysslande entreprenör med många järn i elden.

Mats Petterson är ägare till Octanorm Nordic AB och relativt nyligen inköpta Johannesberg Golf AB.

”Vi vill utveckla golfen och den fantastiskt fina anläggning som vi har. Vi vill ha en komplett anläggning med pro och restaurang, även om det inte är helt lätt att få tag på en bra restauratör mitt i sommaren. Tillsammans med klubben ska vi nu öka engagemanget för golfen.”

Mats Pettersson, född 1960, entreprenör och familjeföretagare i andra generationen. Började jobba som 16 åring med att "rodda" utställningar i Sverige och över hela världen. Bolaget ingår i ett nätverk med fyrtiotalet bolag spridda över hela världen.

 

”Att jobba i ett eget mindre bolag men i ett större sammanhang är nog ett av de viktigaste skälen till att jag blivit kvar. Utblick och andra perspektiv är en viktig stimulans för mig. Har tidigt samlat på förebilder som guidat mig vidare i arbetet med att utveckla företaget. Allt från Kälbers i Tyskland, Davids Metall i Gnosjö  till Pelle Törnberg på 'MTG. Som 30åring köpte jag ut pappa och tog själv ansvar för familjebolaget och blev vd - alltså både vaktmästare och direktör - och har kört så i ytterligare 25 år. Att få vara kreativ ledare har varit viktigare för mig än formell vd. Att skapa, att inspirera och att motivera andra har varit en större drivkraft än att tjäna pengar. Vilket kanske inte alltid lett mig till att fatta rätt beslut. Idag har jag lämnat över vd- skapet till min dotter. Förutom att det är kul att hon tar över är det helt fantastiskt att uppleva att det inte bara är jag som lär henne att göra affärer, utan att hon lär mig nya saker nästan varje dag.”

Lars-Olof Peterson, VD i VD-stödet i Sverige AB

 

Lars- Olof Peterson är VD, delägare och en av grundarna till VD-stödet i Sverige AB. Han inleder vår dag med lite ord om varför seminariedagen finns och vad VD-stödet i Sverige AB står för.
På meritlistan finns, förutom tidigare högre befattningar inom svensk och internationell industri, också ordförande och andra poster i både företagsstyrelser och svenska branschorganisationer. Han har dessutom verkat inom området internationell standardisering och där representerat Sverige i ett flertal sammanhang.

Lars Larsson, VD-stödet

Lars Larsson är delägare, styrelseledamot och en av grundarna till VD-stödet i Sverige AB. Han blir vår ciceron och moderator under denna dag. Lars har mångårig erfarenhet som styrelseledamot och management konsult. Han har framför allt ledarerfarenhet från telekom och IT-branscherna, men även från fastighet och internationell handel.

 

Program

 

09:00            Fika och registrering

09:20            Lars Larsson, VD-stödet. Inledning

09:30            Lars-Olof Peterson, VD-stödet. Presentation av VD-stödet

09:45            Mauro Gozzo. "Vad har skapat framgångarna? - Erfarenheter av tio år med Stora Exportpriset

10:30            Paus och mingel

10:45            Max Holm. ”Dummast i klassen”.

11:45            Lunch

12:45            Mats Pettersson. ”Värva, ärva, fördärva”.

13:45            Mikaela Laurén. ”Jag tar fighten”.

14:45            Fika och mingel

14:55            Lars Larsson, VD stödet. Sammanfattning och avslutning

 

15:00            Slut

 

Share
ÖRAT - DIN BÄSTA VÄN Sälj & Marknad | 2022-11-23
Styrning med struktur Strategi | 2022-11-23
Bolagets kapital - del 1 Strategi | 2022-11-23
Hållbarhet med affärsnytta Strategi | 2022-10-25
När kompassnålen snurrar Ledarskap | 2022-10-25
VD-stödet i Sverige AB Karlavägen 18
114 31 Stockholm 08 - 627 00 10 info@vdstodet.se
Copyright © 2022

Vi använder cookies för att förbättra vår plats och vid kommunikation med oss lagras dina uppgifter för att kunna fullfölja din begäran om kontakt.

Läs mer om vår personuppgiftspolicy här och om cookies hos Post- och telestyrelsen.