- Praktiska råd som fungerar

Styrkan kommer inifrån

Tips och Idéer | 2018-05-24

Som företagare och företagsledare vet vi att det krävs mycket styrka för att orka driva sitt bolag. Det är inte ovanligt att det blir långa dagar, dålig sömn, oregelbundna måltider, inga semestrar, ibland ingen lön, och ingen tid för att ”tänka efter”. Dessutom är man pressad att fatta olika typer av beslut bl.a. rörande kunder, prissättningar, personal, investeringar, strategier, rekryteringar, mm.

Det är en vardag som känns igen av många och som är en källa till osäkerhet, stress, oro och utmaningar. Det känns i både kroppen och knoppen.

 

Hur gör man?

Generellt kan man säga att varje person har egna förutsättningar på den biologiska och mentala nivån. Även om vi har mer eller mindre samma muskulatur och kroppsstruktur så varierar våra styrkor; så kan man också säga om vår mentala förmåga. M.a.o. både ”kropp och själ” kräver träning för att bli bättre; de är sammankopplade och utgör en enhet. En elitidrottares vardag t.ex. består inte enbart av fysisk träning utan också av ”huvudträning”, det som ofta benämns som mental träning. Kanske något för dig att ta efter?

Det börjar med att vara medveten om sitt nuläge och sedan bestämma vad man vill uppnå. Intressant i sammanhanget är att hjärnan i ett vilotillstånd inte kan skilja mellan fantasi och verklighet. Det betyder att om du verkligen kopplar av och visualiserar upprepade gånger på att du lyckas så blir dessa ”fantasier” verkliga för ditt sinne som börjar styra dig automatiskt mot målet. Enkelt? Nej! Det krävs upprepad träning för att detta omedvetna ska ”sitta i”. Fungerar det i verkligheten? Absolut! En av våra stora stjärnor i längdskidåkning tillskriver denna typ av träning stor betydelse för hennes fortsatta framgång. För att inte nämna våra kända golfare!

Det gäller att skapa en stund för dig själv för att hitta dessa fantasier och göra dem till realistiska mål: en bild eller en film. Stäm av vilken känsla du får av målet; är det en bra känsla ska du behålla det, annars kan du byta det. Upprepning och åter upprepning. När du lyckas skapa en plats i din inre så blir det lättare att systematiskt återvända dit. Det är då det börjar hända saker och du styrs mot dina mål.

Det du tänker, blir du. Det du känner, attraherar du. Det du föreställer dig, skapar du.

Att hjälpa dig praktiskt nå dina mål, det kan vi på VD-stödet.

 

daniel.nakell@vdstodet.se

 

Share
ÖRAT - DIN BÄSTA VÄN Sälj & Marknad | 2022-11-23
Styrning med struktur Strategi | 2022-11-23
Bolagets kapital - del 1 Strategi | 2022-11-23
Hållbarhet med affärsnytta Strategi | 2022-10-25
När kompassnålen snurrar Ledarskap | 2022-10-25
VD-stödet i Sverige AB Karlavägen 18
114 31 Stockholm 08 - 627 00 10 info@vdstodet.se
Copyright © 2022

Vi använder cookies för att förbättra vår plats och vid kommunikation med oss lagras dina uppgifter för att kunna fullfölja din begäran om kontakt.

Läs mer om vår personuppgiftspolicy här och om cookies hos Post- och telestyrelsen.